19 mar 2020

Nøkkel på mobiltelefonen - i samarbeid med UNLOCK / OBOS

Vi har nå fått installert UNLOC / OBOS Nøkkel - digitale nøkler på mobilen levert av OBOS og det norske teknologiselskapet Unloc.

OBOS Nøkkel fungerer som et praktisk supplement til nøkkel/brikke-løsningen du har i dag. Du velger selv om du vil benytte deg av løsningen og dine eksisterende nøkler vil fungere akkurat som før.
 

OBOS Nøkkel gjør det mulig for beboere å bruke mobiltelefon for å åpne hovedinngangsdøren, samt dele nøkler med familien, venner og andre. Til daglig er det mange som trenger nøkkel til oppgangen. Utenom beboere og styret, skal også avisbud, pakkeleveranser, vaktmester, hjemmesykepleie, vaskehjelp, håndverkere, familie og venner ha tilgang.

 

Istedenfor å dele ut fysiske kopier til alle som skal inn, kan man med et par tastetrykk i Unloc-appen sende en personlig digital nøkkel. Dette kan være en permanent nøkkel til familie, eller tidsbegrenset nøkkel til andre besøkende. Digitale nøkler er personlig, tidsbegrenset (om ønskelig), lett å dele og lett å slette. 

 

Hvordan kommer jeg i gang?

Last ned Unloc-appen gjennom Google Play eller App Store.  Dine digitale nøkler vil være tilgjengelig i appen. Les mer om hvordan Unloc-appen fungerer på https://www.obos.no/styre/obos-nokkel/for-beboere.

Digitale nøkler distribueres direkte til boligeiere. Leietagere må ta kontakt direkte med boligeier for å få tilgang.

Har du ikke fått nøkkel i appen, sender du navn, telefonnummer og hvilken oppgang du bor i til: runa@tbsas.no eller styret@tbsas.no  med "OBOS Nøkkel tilgang" i emnefelt, og skriv ditt fornavn og etternavn, fullstendig adresse (gatenavn, gatenummer, oppgang, leilighetsnummer) og mobilnummer. 

Med behov for teknisk support ta kontakt med Unloc gjennom appen med å trykke på "Help" knappen i appen.

Veiledning finner du HER.

 

Noen tips for en god opplevelse.

Legg Unloc-appen lett tilgjengelig på telefonen Gjør klar appen litt før du kommer til døren Del nøkler med nær familie og venner Bruk "hjelp" knappen i appen for generelle spørsmål rundt løsningen.
 

Spørsmål og svar
Hvordan fungerer OBOS Nøkkel?

Løsningen gjør det mulig for beboere å bruke mobiltelefon for å åpne hovedinngangsdøren, samt dele nøkler med familien, venner og andre.

Kan eksisterende nøkler fortsatt brukes?

Absolutt. De som ønsker å bruke fysiske nøkler kan fortsatt gjøre det.

Hva er fordelen med digitale nøkler?

Du sparer tid ved å slippe unødvendig tidsbruk på leting etter nøkler. Du slipper å bestille opp fysiske nøkler og brikker til svigerforeldre, barnevakt, hjemmesykepleie eller barna som roter de bort. Du får en mer fleksibel hverdag ved å sende en midlertidig nøkkel til en håndverker, pakkeleverandør eller en nabo som skal innom for å vanne plantene eller mat katten.

Kan OBOS Nøkkel monteres på boligdøren til leiligheten?

Absolutt.  Styret vil over de to (2-4) neste ukene samle interesse fra boligeiere for å få et samlet tilbud fra leverandør som tilbyr Unloc-kompatible digitale låser.

Kan alle mobiltelefoner benyttes?

Alle mobiltelefoner med Bluetooth-funksjonalitet kan benyttes. De fleste smarttelfoner har det, men bluetooth må være slått på.

Hva med sikkerheten?
Sikkerheten med digitale nøkler er betydelig bedre enn med fysiske. I motsetning til fysiske nøkler kan ikke digitale nøkler mistes eller kopieres av andre, og ingen uvedkommende kan bruke løsningen.